Будо Таиџицу е 900 години старо и е создадено од 9 индивидуални боречки лози кои биле воени борбени школи.


Будо Таиџицу се предава во пријателска и опуштена атмосфера и е соодветно за секоја возраст.


Буџинкан ТОРИ е организација која ги предава, ги вежба и ги развива техниките на една од најстарите Јапонски боречки вештини, Нинпо Будо Таиџицу која се состои од 9 стари школи(Koryu) на традиционалните боречи лози.


Основачот на ТОРИ организацијата е Шихан Недељко Ашанин, од Крагуевац, Србија. ТОРИ вклучува повеќе од 10 доџо-а низ светот со исклучителен програм за тренирање.

ДОБРЕДОЈДОВТЕ